Bryllup i Kirken

Kirkens Bryllup har som målsetning at flere gifter seg i Den Norske Kirke

Kirkens Bryllup har som målsetning at flere gifter seg i Den Norske Kirke

Kirkens Bryllup har som målsetning at flere gifter seg i Den Norske Kirke i pakt med gamle tradisjoner.

Den Norske Kirke ønsker velkommen til et langt og nært forhold til kirken. Fra bryllup til dåp og konfirmasjon bidrar kirken til et rikere liv ved å holde ærverdige tradisjoner i hevd.

Kirken er fleksibel, og man kan gifte seg i en vigslet kirke, ute i friluft eller andre steder hvor en prest står for vielsen. Det er opp til brudeparet å avtale med presten hva som blir rammen for bryllupet, hvor det skal holdes og hvordan det skal gjennomføres.

I motsetning til å gifte seg borgelig, står man ganske fritt til sted og tid når man gifter seg i Den Norske Kirke. Vielsen blir en minneverdig sermoni og brudeparet er med med på å sette rammen rundt vielsen.

Brudeparet kan sette sitt preg på kirkerommet og har anledning til å pynte kirken etter eget ønske.

Utvalget av salmer er stort, det er derfor rikelig anledning for brudeparet til å lage sitte eget spesielle bryllup, innenfor de retningslinjer kirken har. Det er også anledning til å ha med egne musikere til å sette det spesielle preget på vielsen.

Det er rimelig å gifte seg i Den Norske Kirke, sermonien får et høytidelig preg og brudeparet følger en gammel tradisjon.

Ta kontakt med din lokale menighet for videre råd og veiledning for et bryllup i kirken.

Velkommen til å gifte dere i Den Norske Kirke.

Her på denne siden vil det etter utgivelsen av Kirkens Bryllup legges ut artikler fra magasinet. Det vil bli mange nyttige artikler for planlegging av kirkebryllup, bryllupsforbredelser og tips til dagene etter vielsen som nygifte. Ta en titt innom igjen da!

Tips og råd om ekteskap

Ekteskapet handler om å dele, om å kunne både gi og ta imot kjærlighet. Når man gifter seg er man ikke lengre bare kun en person, men et felleskap. To mennesker som elsker hverandre, og som har lyst til å markere dette for omverden med å gifte seg er en lang og ærverdig tradisjon. I sentrum for en slik avgjørelse er kjærligheten. Noe som er skrevet mye om opp igjennom historien. Det er også skrevet mange artikler om hvordan to mennesker, som har valgt å leve sammen for resten av livet skal møte dette valget på best mulig måte. Her på denne siden er det samlet litt visdomsord, litt dikt og noen artikler om hvordan få det lykkelige ekteskapet til å vare.

Dekorationer til bryllupper, barnedåbe og forskellige fester

Få lavet dekorationer og invitationer til bryllupper og fester

Få lavet dekorationer og invitationer til bryllupper og fester. Vi har ikke billeder om alle slags produkter, som vi kan lave, derfor du gerne må kontakte os, hvis der er noget. Vi kan lave alle slags personiseret gaver, bilpynt (inkluderer klistermærke til bil), klistermærke til vægge, personlige invitationer, ægte og falske blomsterdekorationer og andre slags af dekorationer (for eks: blomster væg, baloondekorationer, osv.). Du må gerne se referencer til inspirationer.

Vi sætter også dekorationer op, hvis du ønsker det. Det er gratis at kigge rundt i festlokalen før festen for at planlægge dekorationer og se hvordan kan vi sætte dekorationer op.

Du kan kontakte os på email / Facebook / telefon. Hvis du føler at du har brug for et personligt møde, det er selvfølgelig gratis.

Der er ingen umulige ønsker til os, vi arbejder for at lave den perfekte dekoration, som I drømte om. Du må gerne kontakte os med alle slags af ønsker da vi er åbne til alt. Hvis du kan ikke se noget similar i referencer, det betyder ikke at vi ikke kan lave. Vi siger nej, hvis vi er ikke sikkert om at lave din bestilling med vores kvalitet.

De 10 største byer i Danmark

De 10 største byer i Danmark

Vi fotograferer over alt i Danmark

Danmark er et land med lidt under 6 millioner indbyggere. Vi er fordelt på unge, gamle, mænd og kvinder, etniske danskere, og danskere med anden etnisk oprindelse.

I denne artikel ser Altomverden nærmere på de 10 største byer i Danmark, hvor langt størstedelen af danskerne efterhånden har samlet sig. 

Tidligere boede de fleste danskere på landet, hvor man også arbejdede. Det skete i bondesamfundet, hvor vores vigtigste erhverv var landbruget. I dag har vi et videnssamfund, som betyder at vi skal leve af vores viden, og ikke af vores produktion af f.eks. landbrugsvarer. Derfor er folk flyttet fra landet, og ind til byerne, og derfor sker der også en tilvækst i befolkningstallet i de større byer.

Du kan se vores top 10 over største danske byer nedenfor:

Top 10 over danske byer til bryllupper

Når du ser denne topliste vil du sikkert undre dig over, at Frederiksberg og Gentofte fremgår på listen, men ikke byer som Roskilde og Horsens.

Det er mange måder at skelne imellem de største byer og denne topliste har udelukkende fokus på byernes/bydelenes indbyggertal. I Hovedstadsområdet bor der ca. 1,2 millioner mennesker. Det betyder at der er flere større bydele, der hopper ind på top 10 listen:

 1. København – 539.542 indbyggere
 2. Aarhus – 249.709 indbyggere
 3. Odense – 167.615 indbyggere
 4. Aalborg – 103.545 indbyggere
 5. Frederiksberg – 98.782 indbyggere
 6. Gentofte – 71.714 indbyggere
 7. Esbjerg – 71.576 indbyggere
 8. Gladsaxe – 64.951 indbyggere
 9. Randers – 60.656 indbyggere
 10. Kolding – 57.197 indbyggere

København; Danmarks største by

København er Danmarks klart største by, cirka dobbelt så stor som Aarhus. København er kendetegnet ved at have en meget bredt sammensat befolkningsgruppe, som typisk bor i de forskellige dele af byen.

På Østerbro bor det pænere borgerskab, på Nørrebro bor de studerende og de mere specielle, og på Strandvejen bor den rige del af befolkningen. Byen er kendt for en række forskellige seværdigheder, som f.eks. Tivoli og den lille havfrue.

Derudover har de Københavnske restauranter sat Danmark på det Gastronomiske verdenskort, med fokus på nordisk mad, hvor lokale råvarer er i højsædet.

Den bedste side til at læse mere om København er på www.aok.dk, hvor du finder guides, seværdigheder, spisesteder, events etc.

Århus, Odense, og Aalborg er mere provinsielle storbyer, hvor Århus nok er den by der minder mest om en storby, udover København. Århus har et rigtigt flot bycentrum, hvor især den gamle del af byen er et besøg værd.

Byerne er alle sammen eksempler på at befolkningen er flyttet fra landet og ind til byen. Byerne har nemlig ikke altid været så store, og har især haft vokseværk over de sidste 30 år, hvor flere og flere mennesker bosætter sig i byen, fordi muligheden for arbejde er bedre her, end den er i de mindre byer.

Se mere om bryllupsfotografering her

Lyngby Kirke bryllup

Lyngby Kirke bryllup

At kærligheden kunne findes på den noget omdiskuterede app – Tinder …..

Min kæreste Thomas og jeg Camilla, begge 29år var heldige, at kærligheden kunne findes på den noget omdiskuterede app – tinder. Så galant han var inviterede han mig ud til et par øl, på Stefans Hus. Det viste sig, at hans kort ikke virkede, så jeg måtte gribe til og betale for øllerne, hvilket gjorde ham pinligt forlegen (har jeg hørt efterfølgende). Dagene gik og kærligheden blomstrede op, Thomas fik revanche i, at kunne betale øl J Nu er der gået knap 3 år og for 1 måned siden, kastede han sig på knæ.

Nu er vi så i gang med den helt store bryllupsplanlægning

Nu er vi så i gang med den helt store bryllupsplanlægning. Vi bor nu i Valby, men da jeg er opvokset i Lyngby og har Lyngby meget nært, fik jeg lov til at bestemme at vi skulle blive viet i Lyngby Kirke, hvor også reception og den efterfølgende fest skal holdes, for vores venner og familie. Da vi begge har store familier og venekredse bliver gæstelisten 90 gæster lang og 124 gæster lang til receptionen, so far. Vi håber selvfølgelig på godt vejr, selvom den danske sommer i år har vist sig fra den våde side, men 11. August 2018, skinner solen fra en skyfri himmel J

Til januar skal vi på bryllupsmesse i Forum

Til januar skal vi på bryllupsmesse i Forum, hvor vi skal kigge og måske også smage på bryllpskager, kigge på tøj til Thomas, vielses ringe osv. Jeg har booket tid til kjoleprøvning hos Nicolai kjoler og satser på, at komme hjem en del penge fattigere, men en del gladere.

Jamen først og fremmest er det altid dejligt, at vinde i konkurrencer, det lægger vi begge ikke skjul på og efter, at vores planlægning er gået i gang er det hvert fald gået op for mig, hvor mange udgifter der er til alt. Overvejelser om, man nu vil have det og det med, eller om noget måske skal skæres fra, har været oppe og vende. Så, at få en fotograf til vore bryllupsbilleder, vil på den økonomiske side, være en gevinst. Endvidere vil man jo heller ikke gå ned på ting, og ikke at have en fotograf med til sit bryllup, ville for mig, være trist. For nogle øjeblikke må gerne blive forevigede på billeder og ikke kun i minderne.

Når kærligheden går ud over grænserne

Når kærligheden går ud over grænserne

Dansk/Tysk sommerbryllup

Når kærligheden går ud over grænserne

Siden Michael gik på knæ på vores ferie på Fuerteventura var vores bryllupsplaner skudt igang. 94 gæster skal være med til at gøre vores dag til en uforglemmelighed kærlighedsfest, hvor glæde, kærlighed, romantik og godt humør står øverst på listen.

Vi bor sammen i vores nybygget hus i Bramming

Michael er 32 år og jeg hedder Imke og er 27 år gammel. Vi bor sammen i vores nybygget hus i Bramming.  Jeg er født og opvokset i Tyskland og har boet i Danmark i snart 7 år. Vi lærte hinanden at kende imens jeg var i praktik i en børnehave, hvor Michael arbejdede. Det varede ikke længe før vi bemærkede at vi passer godt sammen og mange dates med madlavning, hyggesnakke, filmaftener og gåture blev grundlaget for vores forhold, som er utrolig tæt.

Min elskede mor vil lave den mest fantastiske bryllupskage

Min elskede mor vil lave den mest fantastiske bryllupskage, som både vil se vidunderlig ud og vil smage dejlig. Vores vielsesringe bliver leveret af “Juweliere & Uhrmacher Behrendt Flensburg”, som skillede sig ud med deres imødekommende service og faglig viden omkring materiale og pasform af ringene. Vores tøj, som skal lade os se vidunderlige ud til vores store dag, vil blive levere af “Mode Max Hansen” i Tolk. 

Vi bliver viet i Marienkirche Hürup i nærheden af Flensburg

Vi bliver viet i Marienkirche Hürup og derefter har vi planer om at gå gennem landsbyen til lokationen som ligger ca. 500m fra kirken. Festen skal holdes i “Dörpshus” som ligger ligeledes i Hürup som er en lille by i nærheden af Flensburg. Denne lokation skaber de perfekte rammer til vores drømmebryllup. Ved siden af lokationen er både skov samt marker som danner dejlige og smukke rammer til et fotoshoot. 

Vi kunne godt tænke os at have en bryllupsfotograf for at fastholde vores magiske dag

Vi kunne godt tænke os at have en bryllupsfotograf for at fastholde vores magiske dag. Så vi i fremtiden kan blive mindet om vores dag med perfekte bryllupsbilleder som udstråler glæde, harmoni, kærlighed, godt humør, glædestårer og romantik. Ligeledes kunne vi godt bruge lidt held, da vores 2017 har været et lidt sværere år med fire mislykkede fertilitets forsøg samt kræft sygdom hos min mor. Vi håber derfor at lykken vil være med os i 2018 og denne konkurrence vil være med til at fastholde højdepunkterne fra vores drømmebryllup. 

Vielse i Nr. Sandager kirke på Nordfyn

Vielse i Nr. Sandager kirke på Nordfyn

Den store kærlighed

Vi hedder Rene og Pi og er henholdsvis 34 og 35 år. Vi har været kærester i 8 år. Vi bor i Brenderup på nordvestfyn og har sammen to drenge på 5 og 2,5 år.
Vi mødte hinanden over facebook i sin tid og det viste sig at være den store kærlighed for os begge❤️.
På vores 8 års dag d. 30.10 i år friede Rene så endelig til mig😉👏🏼💕.

Vi skal giftes i Nr. Sandager kirke på Nordfyn

Vi skal giftes d. 19. Maj 2018. Jeg har altid drømt om at holde et maj bryllup da det efter min mening er den smukkeste måned hvor syrenerne og rapsmarkerne bl.a. blomstre🌸. Vi skal giftes i Nr. Sandager kirke på Nordfyn hvor jeg er vokset op og konfirmeret. Efterfølgende skal vi hjem i mine forældres have på mit barndomshjem og have bobler, bryllupskage og kaffe☺️.
Herefter skal vi holde festen i det lokale forsamlingshus i samme landsby, hvor vi skal feste hele aftenen og natten sammen med familie og venner – ialt ca. 65 personer.

vielseringe, brudekjolen og bryllupskagen

Vi har endnu ikke været ude og købe vielseringe. Men kokken er booket, brudekjolen er købt i panayotis i Vejle, servering er booket og bryllupskagen er bestilt ved en tidligere kollega som har sit eget lille kage firma ved siden af hendes almindelige job.
Musikken er lige på trapperne…😊

Vi mangler som sagt stadig at få booket fotograf

Vi mangler som sagt stadig at få booket bryllupsfotograf. En meget vigtig del ifm. et perfekt bryllup! Vores bryllup bliver vores livs fest og det skal foreviges på bedste vis. Når vi ser galleriet fra “Vores store dag” kan vi se at i virkelig kan levere varen og er professionelle og er i stand til at forevige en uforglemmelig dag på smukkeste vis.
Vi ville elske at det blev os som blev de heldige vindere af denne smukke gave❤️🍀🤞🏼.

Bryllupsfotografi – fra kirke til brudevals

Bryllupsfotografi – fra kirke til brudevals

Bryllupsfotografi - fra kirke til brudevals

Jeg dækker jeres bryllupsdag, lige fra gommen ankommer til kirken, og til efter I har danset brudevals og de første gæster er på dansegulvet.

Det gør de fleste fotografer også, men udover gode og meget personlige billeder, giver vi jer og jeres gæster adgang til at se billederne i et online billedgalleri – og det sker senest 72 timer efter bryllupsdagen.

Hvis i vil, får i alle billederne på papir, eller måske som en flot fotobog.

De fleste vælger heldagsfotografering, hvor jeg ankommer til kirken i god tid før vielsen. Her tager jeg imod gommen og forloveren, de øvrige gæster og naturligvis bruden. Herefter følger jeg jer frem til efter, I har danset brudevals. Undervejs tager vi også de officielle bryllupsbilleder.

Festfoto

Bestil en fotograf når du skal holde fest. Jeg kommer overalt i Trekantsområdet, så skal du holde konfirmation, polterabend, jubilæum, barnedåb, rund fødselsdag m.m, er du landet det rigtige sted.

Det starter gerne med en reception eller en velkomstdrink. Her går jeg stille rundt og tager billeder af alle gæsterne.

Jeg sørger også for billeder af:

 • De dækkede borde før gæsterne tager plads
 • Bordplanen
 • Gavebordet
 • Gæsterne ved bordet
 • Taler og sange
 • Underholdning og andre indslag
 • Menuen
 • Bryllupskagen
 • Brudevalsen

Fotoopgaver

Flere og flere indser at billeder taget af en ikke kyndig fotograf, ikke gør sig godt på en hjemmeside.

Professionelle billeder der fortæller historien og er i tråd med teksterne, er med til at løfte det indtryk kunderne får at din virksomhed.

Jeg kan tage billederne for dig, eller også har vi adgang til professionelle hjemmesider hvor der kan
købes professonelle billeder, billigere end prisen for at sende en fotograf ud.

Jeg giver gerne et tilbud på at levere de rigtige billeder til din nye hjemmeside.

Bryllupsfotografen

Bryllupsfotografen

Bryllups billeder

Vi ud og laver bryllupsbilleder, der hvor vi har øvet os tidligere. Det tager en time til halvanden, afhængigt af stederne, vejret , antallet af gode steder at fotografere, og andre omstændigheder. Jeg tager både “pæne” opstillede billeder og lidt mere sjove billeder. Det afhænger af hvad I har lyst til og hvor vi fotografere. Det kan være sjovt at finde en forladt bygning, men jeg kan også lide at tage billeder i naturen, eller ved et gammelt slot, museum eller ligendene.

Forberedelse

Når jeg fotografere bryllup, kommer jeg 1-2 uger før brylluppet og hilser på parret, og sammen går vi en tur der hvor I skal giftes, og kigger på gode steder at fotografere. Jeg tager 2-400 billeder på sådan en dag, og så vænner I jer til at jeg fotograferer jer, og vi får talt om, hvordan I kan lide det, hvordan I skal stå, og hvad vi skal gøre. Samme aften, eller dagen efter, lægger jeg billederne på nettet (Hvor kun I kan se dem) og så snakker vi videre ud fra det.

Bryllupsdagen

På bryllupsdagen møder jeg nogle gange parret i kirken, andre gange kommer jeg hjem og fotografere bruden som gør sig klar. Det syntes jeg selv er nogle af de bedste billeder.

Ved kirken tager jeg billeder af gæsterne der ankommer, gommen som venter og hvad der ellers sker. Og selvfølgelig brudens ankomst og indgang i kirken. Oftest må jeg ikke fotografere under vielsen, men fotograferer så igen når parret går ud af kirken, og lykønskninger bagefter.

Reception og festen

Ved reception tager jeg billeder af alle gæster og talere og hvad der ellers sker. Herefter fotograferer jeg talere og gæster under middagen – ikke når I spiser, men ind imellem. Og så selvfølgelig brudevals og sokker der klippes over osv. Jeg bliver til et stykke inde i festen og tager stemnings billeder og gæster der danser.

Efterarbejde

Efter et heldags bryllup kommer jeg hjem med mellem 1500 og 3000 billeder, og begynder at sortere og vurdere. Mange af dem er af den samme hændelse – der kan f.eks. være 100 billeder som er taget under gommens tale – hvis den er lang – og så vælger jeg de bedste ud. De omkring 1000-1500 billeder jeg så har udvalgt, lægger jeg på nettet, så I – og hvis I ønsker det – jeres familie eller gæster kan se dem, og I laver en liste af de billeder I bedst kan lide.

De billeder I vælger (typisk en 3-500 stykker) begynder jeg så at justere og beskære og lave pæne. Der er som regel noget med at justere farver, lave kontrast og i det hele taget designe looket på billederne. Det er eet billede af gangen, som jeg bruger 2-5 minutter på at justere, og så ender vi med et sæt flotte billeder, nogenlunde som dem I kan se her på siden.

Levering

I kan få billeder på papir – gammeldags papir kvalitet, lavet med foto teknik – eller jeg kan designe en mappe til jer.

I får alle billederne, både de udvalgte justerede og alle de rå optagelser på et par DVDer, så I selv kan få fremkaldt flere senere, eller dele dem ud. Billederne er jeres ejendom, og I kan gøre med dem hvad I vil.

Bryllupsfotograferne

Bryllupsfotograferne er sammenlægningen af professionelle fotografer, med speciale i bryllupsfotografering, som arbejder over hele Danmark. Vi brænder for det gode fotografi og stiller os ikke tilfreds, før vi har det helt rigtige bryllupsbillede “i kassen”.

Vi benytter os af det bedst mulige udstyr, men har ikke store omkostninger til for eksempel butik eller atelier. Alle opgaver udføres “on-location”. Ud over bryllupsfotografering kan vi også tilbyde portrætfotografering.

Vi mener ikke, det skal være dyrt at få taget bryllupsbilleder. Og vi har som hovedregel, at I selv får negativer eller færdigbehandlede digitale filer af alle billederne bagefter.

Vi kan godt levere takkekort og forstørrelser, men hvis I vil ordne det selv – eller lade fotohandleren gøre det, har I altså muligheden for det.

Vi lægger stor vægt på at “skræddersy” en løsning der passer nøjagtigt til jeres forventninger, ønsker og behov. Lad os tale sammen om mulighederne

 

Bryllupsfotografering

Lyngby Kirke bryllup

Bryllupsfotografering

Bryllupsfotografering er fotografering af aktiviteter vedrørende bryllupper. Det omfatter fotografier af par før ægteskabet (for meddelelser, portræt displays, eller takkekort) samt dækning af brylluppet og modtagelse (undertiden benævnt bryllup morgenmad i ikke-amerikanske lande). Det er en stor gren af ​​kommerciel fotografering, støtte mange specialister.

teknologien

Ligesom teknologien af ​​selve fotografering, har den praksis bryllupsfotografering udviklet sig og vokset siden opfindelsen af ​​den fotografiske kunstform i 1826 af Joseph Nicéphore Niépce. [1] [ikke i citation givet] Faktisk en tidlig fotografi, indspillet omkring 14 år efter den kendsgerning, kan være en rekreation for kamera i 1840 bryllup af dronning Victoria til prins Albert. Men i de tidlige dage af fotografering, de fleste par på mere ydmyge midler ikke hyre en fotograf til at registrere sig selve brylluppet. Indtil sidste halvdel af det 19. århundrede, har de fleste mennesker ikke udgør formelle bryllupsbilleder under brylluppet. Snarere kan de stille op til et formelt foto i deres bedste tøj før eller efter et bryllup. I slutningen af ​​1860’erne, flere par begyndte poserer på deres bryllup tøj eller undertiden hyret en fotograf til at komme til bryllup mødested.

Læs mere om planlægning af brylluppet her.

Bryllupsfotografering over tid

På grund af karakteren af ​​de voluminøse udstyr og belysning spørgsmål, bryllupsfotografering var stort set et studie praksis for de fleste af slutningen af ​​det 19. århundrede. Over tid, teknologi forbedret, men mange par måske stadig kun stille op til et enkelt bryllup portræt. Bryllup album begyndte at blive mere almindeligt i retning 1880’erne, og fotografen vil sommetider omfatte bryllupsfest i fotografierne. Ofte bryllup gaver ville blive lagt ud og registreres i fotografierne så godt.

Et nygift par

Et nygift par står foran en kirke og deres bryllup fotograf. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede, farveoptagelser blev tilgængelige, men var stadig upålidelige og dyre, så de fleste bryllupsfotografering var stadig praktiseres i sort og hvid. Begrebet indfange brylluppet “begivenhed” opstod efter Anden Verdenskrig. Brug filmrulle teknologi og forbedrede belysning teknikker til rådighed med opfindelsen af ​​den kompakte flash pære, ville fotografer ofte dukke op på et bryllup og forsøge at sælge fotos senere. På trods af de indledende lav kvalitet fotografier, der ofte resulterede, konkurrencen tvang studio fotografer til at begynde at arbejde på stedet.

Brug for en professionel bryllupsfotograf?

En moderne bryllupsfotograf

I første omgang kan professionelle studio fotografer bringe en masse pladskrævende udstyr, hvilket begrænser deres evne til at optage hele begivenheden. Selv “oprigtige” billeder blev oftere iscenesat efter ceremonien. I 1970’erne, den mere moderne tilgang til indspilning af hele bryllup begivenhed begyndte at udvikle sig til den praksis, som vi kender den i dag, herunder en mere “Dokumentar fotografering” stil af fotografering.

Under filmens æra

Under filmens æra, fotografer begunstiget farve negativ film og mellemstore format kameraer, især ved Hasselblad. I dag er mange flere bryllupper fotograferet med digitale SLR-kameraer som den digitale bekvemmelighed giver hurtig detektering af belysning fejl og giver kreative tilgange til at blive revideret med det samme.

På trods af denne tendens, nogle fotografer fortsætter med at skyde med film, som de foretrækker filmen æstetiske, og andre er af den opfattelse, at negative film indfanger flere oplysninger end digital teknologi, og har mindre margin for eksponering fejl. Bestemt rigtigt i nogle tilfælde, skal det bemærkes, at eksponering breddegrad ligger i et kamera native Raw billedformat (som giver mulighed for mere under- og overeksponering end JPEG) varierer fra producent til producent. Alle former for RAW har en grad af eksponering breddegrad som overstiger slide film – som digital capture er almindeligt sammenlignes.

Teknologien har udviklet sig med brugen af ​​fjerntliggende udløsere og flash synkronisering. Bryllup fotografer er nu i stand rejse let og alligevel har evnen til at bruge kreativ belysning.

Madfotografering

Madfotografering – på den fede måde

Interesseret i at lære om Madfotografering? Læs videre for nogle indledende tips.

Besøg enhver boghandel og hoved for kogebog sektionen, og du vil blive overvældet af den vifte af bøger fyldt med lækre opskrifter ledsaget af vidunderlige fotografering af de måltider, bliver skrevet om.

Farverige stakke af grøntsager drysset med rige saucer på en ren hvid plade med glinsende borddækning – du kender skud. Undertiden fotografering er næsten den sande fokus i bogen med opskrifter tager en sekundær rolle.

Madfotografering

Men hvordan kan du fotografere mad og få så store resultater?

1. Belysning

Behandl mad, du fotograferer, som du ville enhver anden stadig liv emne og sikre, at det er godt belyst Mange af de fattige eksempler på mad fotografering, som jeg har stødt på i forskning til denne artikel kunne have blevet drastisk forbedret med tilstrækkelig belysning. Et af de bedste steder at fotografere maden er ved et vindue, hvor der er masser af naturligt lys – måske støttet med flash prellede et loft eller væg til at give mere afbalanceret belysning, der skærer ud skyggerne. Denne dagslys hjælper med at holde maden ser meget mere naturligt.

2. Redskaber

Vær opmærksom ikke kun til arrangementet af maden selv, men til den sammenhæng, at du sætter det i, herunder plade eller skål og eventuelle tabel indstillinger omkring det. Må ikke rod billedet med en fuld borddækning men overveje en eller to ekstra elementer som et glas, gaffel, blomst eller serviet. Disse elementer kan ofte placeres i sekundære positioner i forgrunden eller baggrunden af ​​dit skud.
3. Vær hurtig

Fødevarer ikke holde det appetitlige udseende for lang, så som fotograf skal du være godt forberedt og i stand til at skyde hurtigt efter det er blevet kogt før det smelter, kollapser, visnen og / eller skifter farve. Det betyder at være forberedt og vide, hvad du ønsker at opnå, før maden ankommer. En strategi, som nogle bruger er at have skudt helt sat op med rekvisitter før maden er klar, og derefter at erstatte en stand-in plade for at få din eksponering til højre. Så når maden er klar, du bare skifte stand-in plade med den ægte vare, og du er klar til at starte optagelse.

4. Arranger det

Den måde maden er anført på pladen er lige så vigtig som den måde, du fotografere det. Vær opmærksom på balancen i mad i et skud (farve, former osv) og efterlade en vej ind i skuddet (ved hjælp af ledende linjer og reglen om tredjedele til at vejlede din beskuerens øje i fadet). En af de bedste måder at lære, er at få nogle kogebøger for at se, hvordan de professionelle gør det.

Se professionelle madfotos her.

5. Forbedre det

Et tip, at en fotograf gav mig sidste uge, da jeg sagde, at jeg var ved at skrive, det var at have nogle vegetabilsk olie på hånden, og til at børste det over fødevarer at gøre det glimter i dine billeder.
6. Ned på niveau med maden

En fejl, som mange nybegynder fødevarer fotografer gøre er at tage billeder, der ser ned på en plade fra direkte over. Mens dette kan arbejde i nogle tilfælde – i de fleste tilfælde får du en mere bedre skud ved at skyde fra ned tæt på plade niveau (eller lidt over det).

7. Makro

Virkelig fokusere på, når blot en del af skålen kan være en effektiv måde at fremhæve de forskellige elementer i det.

8. Damp

Under dampen stiger fra din mad kan give det en ‘bare kogt’ føler som nogle fødevarer fotografer kan lide. Det kan selvfølgelig være vanskeligt at opnå naturligt. Jeg talte med en fødevare stylist et par år tilbage, som fortalte mig, at de tilføjede damp med en række kunstige strategier, herunder microwaving vand gennemblødt vatkugler og placere dem bag mad. Dette er sandsynligvis en smule forskud for de fleste af os – men det var en interessant trick, så jeg tænkte jeg ville omfatte det.